36 timer i Bergen

Vi ankommer Clarion Collection Hotel Havnekontoret ved 18-tiden og ser at vi kan rekke litt shopping før stengetid. Høyer som ligger sentral plassert ved Bryggen blir det naturlige valget og vi rekker en times-tid med shopping før dørene stenges.   Deretter er det middag som står for tur og vi velger Boha -  restauranten hvor vi alltid prøver å legge inn et måltid når vi er i Bergen. Her får man gourmetmåltid inspirert av italiensk og fransk kjøkken og restauranten tilbyr blant annet fulle menyer. Valget vårt denne kvelden falt på en 3-retter meny med kamskjellcarpaccio til forrett, lammerygg med marrokansk kryddersaus til hovedrett og kokos-panacotta i rabarbrasuppe til dessert.   Deretter må pubtilbudet prøves ut. Første stopp blir Zachariasbryggen. Her er det mye folk og stor stemning men med forholdsvis høy prisklasse på ølen, blir det kun en 0,4 her (kr. 85,-). Deretter må tilbudet på andre siden av gaten prøves ut. Først blir det fotballpuben, deretter et irsk alternativ.  Sist men ikke minst ble det en tur på Sjøboden pub. Her var det flott live-musikk og god stemning og stedet kan absolutt anbefales, selv ved noe stive priser. Lokalene er veldig koselig med stil fra svunnend tid. Kl. 01.00 var det tid for å sette kurs mot hotellet. Neste morgen regnet det og etter en tur opp i tårnet på hotellet bestemte vi oss for å ta Fløibanen opp å gå ned. Startstasjonen til Fløibanen ligger nede i sentrum og tar ca. 5-6 minutter opp til toppen. Fløibanen er forøvrig en av Norges mest populære turistmål, med sin nydelig utsikt over byen. Denne dagen regnet det og det var var kun tåke å se, så vi bestemte oss for å gå ned. Det er en fin løype på ca. 3.5 km.  Tårnet byr på en fantastisk utsikt over brygge og havneområdet. Vakker utsikt på vei oppover Fløyibanen. Etter spaserturen ned fra Fløyien var vi klare for en lunsj. Denne ble inntatt p...

Tur 4/100 - og litt om Trysil

I helgen har vi kost oss på Radisson Blue Hotel & Resort i Trysil som ligger flott til midt i bakken, med ski in/out. Langrennsmuligheter er det også lagt godt tilrette for. Hotellet er fint med blant annet basseng, spa, lekerom og bowling. Det er flere spisemuligheter, som den hyggelige Buffet og A la Carte-restauranten. Du får også pizza på La Piazza Bar & Restaurant og i forbindelse med bowlingen finner du den stilige 60-talls inspirerte Chill Bowl & Dine. En tur innom Sagbruket Sportsbar er også verd en tur. Vi fikk en flott 2-roms leilighet med balkong og utsikt over skibakken. Et fint hotell som fungerer både for barnefamilier og venneturer. Tur 4/100 ble unnagjort på beina i det flotte terrenget. Vi gikk fra hotellet og et stykke opp i bakken hvor vi møtte på et snev av Ole (stomen), men kjempet oss videre i snøføyka. Været lettet og det ble deretter stolheis opp til Knettsetra med deilig Gulasj og øl til lunsj ute i solen. Deretter gikk vi nedover til hotellet parallelt med skitraseen.  Hotellet by night.       Trysil har et fantastisk tilbud med mange løyper og heiser. Løypekart finner du her. Jeg tar gjerne en tur hit igjen snart, med ski. Trysil byr også på fine opplevelser vår, sommer og høst. Det er fint å sykle, spille golf, leie hester eller bare gå fotturer.   //
Ingen fler innlegg kan lastes inn, Se arkiv

Last inn flere innlegg

hits