Laks som turmat

Pølser er alltid godt på tur men noen ganger vil man ha med seg et sunnere alternativ. Denne laksepakken er rask å lage i tillegg til at den er veldig god. Dette trenger du pr. pakke Ett laksestykke Grønnsaker (her er det brukt frosne) Smørost Olje Salt/pepper Aluminiumsfolie Slik gjør du Riv av 2 lag med tykk aluminiumsfolie og legg de over hverandre Legg på laks, grønnsaker og smørost. Krydre og hell over en passe mengde olje. Pakk sammen pakken slik at den blir tett. Lag en pakke pr. person Legg pakken den ned i glørne på bålet i ca.10-15 minutter Laksepakke kan også stekes i vanlig stekovn eller på grillen. #laks #turmat #friluftsliv #utpåtur   // Follow my blog with Bloglovin

Syltet rødløk

Jeg elsker å ha et glass med syltet rødløk stående og finner en million måter å få bruk det til. Rødløken som ikke er så vakker når den ligger der med skallet på men er flott når den deles i to. Når den i tillegg syltes kommer de nydeligste farger frem. Den løfter en hver rett og passer like godt til middagsretter som kjøtt og fisk som på smørbrød. I salater, til pølser og hamburgere og til mexicanske retter som taco og burritos er den et "må ha". Du kan variere hvordan du kutter, hvor sur eller søt du vil ha den og om du vil sylte noe sammen med rødløken. Velg den enkle utgaven med kun rødløk eller pynt opp med for eksempel hel pepper, koriander, limeskiver eller fennikel.  Ingredienser 2 rødløk 1 1/2 dl vann 1 dl sukker eller 2-3 ss honning 1/2 dl eplecidereddikk (alternativt samme mengde rød- eller hvitvin eller balsamico) 1/2 ts salt 1/4 ts kvernet pepper eller en passe mengde hele pepperkorn Eventuelt lime, fennikel, gulrot, brokkoli, blomkål eller annet du ønsker å bruke      Slik gjør du Skrell løk og skjær i biter, skiver eller båter (inkluder eventuelt tynne limeskiver, fennikel, hele pepperkorn etc.)  Legg alt over i en skål som tåler kokende vann eller en ildfast form Mål opp vann, søtningsmiddel, salt og eddik. Kok opp i en kjele til alt er oppløst Hell væsken over og påse at løken er dekket. La det stå minst en time Avkjøl og hell over på lufttett glass Prøv deg frem og lag din egen blanding avhenging av hvor søt/sur du ønsker å ha den og om du vil tilsette noe mer. Løkene vil lyse opp en hver rett med sin purpurrosa farge og på lufttette glass holder de nærmest ubegrenset.     // Follow my blog with Bloglovin

Pepperkakepynting

Vi kjøpte disse kjekke ferdige pepperkakene med hull i. Kjempefine å henge opp i vinduet. Det er jo litt juks og ikke lage deigen selv men det er uansett koselig å dekorere. Da er det bare å kjøpe rødt bånd til å henge de opp i vinduet :-)

Oppskrift - Quiche Pandora

En deilig pai som både er god som en lunch-rett eller som en lett middag. Paideig: Elt sammen 200 g hvetemel 1 ts salt 100 g smør Kaldt vann  Trykk paibunnen ut i formen. Prikk deigen med gaffel. (Har du dårlig tid er det helt greit å kjøpe en fersk ferdig paibunn). Fyll: 5 egg 150 g ost Salt & pepper 4 dl melk Bacon (200 g i terninger) Purre eller vårløk Fordel bacon i paiformen. Bland egg, melk, salt & pepper og purre eller vårløk. Helt alt sammen opp i paiformen. Strø over osten.   Steketid: 200 grader i 40 minutter. Serveres men Amadinepoteter, smør og saltablader.       //

Deilige hjemmelagde seigmenn

Denne oppskriften på seigmenn er bare helt nydelig. Godt å spise selv og fint og ha med seg bort som gave.   Ingredienser: 60 g gelatinpulver 1 kg sukker 25 ml annanasessens konditorfarge etter smak Gjør sånn: La 2 dl kaldt vann og 60 g gelatinpulver svelle til en fast klump. Mens det står å sveller gi 1 kg sukker og 3 dl kaldt vann ett oppkok. Gelatinen has i sukkerlaken og røres til det er oppløst. Del opp massen og ta i de fargene du ønsker. Hell over i langpanne eller former, Massen skal stå til den stivner. Skjær så i biter og vend i sukker. Ingrediensene   Fordel i fargen og hell over i former. La stivne.   Del opp i biter og vend i sukker   Det ferdige resultatet Fint å ha med bort som vertinnegave eller ekstra gave til gjestene.       //

Oppskrift - Kremet kinakål

Smakfull og lettlaget rett som absolutt bør prøves. Slik gjør du: Vask og finsnitt kålen. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett havsalt. Gi kålen ett oppkok (2-3 minutter). Sil av vannet. Smelt smør, tilsett mel og rør godt. Spe med melk og fløte til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausblandingen over kålen vend. Stek 2 pakker bacon og 8 pølser.  Serveres med sennep og eventuelt godt brød/rundstykker. Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 2 stk. kinakål 1 ss havsalt 2 ss smør 2 ss hvetemel 1 dl kremfløte 1 dl melk Pepper 8 bratwurst Bacon      Kok opp kålen Tilsett havsalt i vannet Lag saus som vendes i kålen Stek bacon og pølser   En god og lettlaget rett som passer til hverdags eller i helgen med godt øl til.    //

Arabisk brød

  Arabisk brød  Ingredienser: 1 pakke gjær, (event.  tørrgjær som blandes i mel) 1/2 kopp varmt vann 3 kopper hvetemel 1 1/4 ts salt 1 ts sukker 1 kopp lunkent vann  Slik gjør du: Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann.  Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.  Bland mel og salt i en stor bolle.  Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med treskje eller slikkepott til deigen blir elastisk.  Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet. Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.  La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse.  Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et "tau" og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå  tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen. Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm  i diameter og 1/4 tommers tykke.  Bake hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.  Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplate og legge til flere pitabrød for baking.  Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges i lagring i poser med en gang. Smaker deilig til Mezze. //

Mezze - deilige småretter

  Mezze  (eller Meze) er en gruppe småretter som gjerne serveres som forrett men kan også serveres alene sammen med godt drikke. Kjempedeilig alternativ til kjøpte salsaer. Bruker du Rye Snacks i steden for tortillas (eller potegull)l får du et veldig sundt og godt alternativ.   Mezze fåes i Hellas, Tyrkia, på Balkan og i Midtøsten. Denne oppskriften har jeg fått fra Kempinski hotell Aqaba, Jordan. Spicy tyrkisk salat - Ezme Ingredienser (4 porsjoner som tilbehør)  4 mellomstore smakfulle tomater 4 vårløk (En frisk rødløk kan også brukes) 1 rød paprika 1 chili 1 ss tomatpuré saften av en halv sitron olivenolje persille salt og pepper  valgfritt: 1 ss chilipasta eller 1 ts chilipulver (spesielt nyttig hvis du ikke har tilgang til hot chili peppers. Tabasco saus er et mulig alternativ) 1 ts Tyrkisk granateple sirup (dersom du ikke har noe for hånden, en annen søt saus laget av røde sure frukter kan brukes til lignende effekt, f.eks rips syltetøy) mynte 1-3 fedd hvitløk  Slik gjør du: Ta tomatene og skrelt løk og kutt dem så fint som mulig, forsøk å ta vare på tomatjuicen. Gjør det samme med paprika og persille, jo finere jo bedre. Deretter plasserer alt i en bolle og tilsett de andre ingrediensene, krydre med salt og pepper etter smak. Bland godt, og la den stå i minst en time, så smakene kan blande seg fritt.  Nå har du et valg. Hvis du ønsker å bruke Ezme´n som en salat, la den være som den er, og la den hvile i kjøleskapet. Hvis du foretrekker lim versjon, bruk en blender på middels til høy styrke til å konvertere blandingen i en jevn masse. Også dette bør da bli avkjølt i minst en time.  Ezme kan serveres som en kald forrett med fersk loff eller arabisk brød. Det fungerer også svært godt som tilbehør til grillet kjøtt (spesielt lam) eller fisk.    Hummus  Ingredienser 4 porsjoner 1 fedd hvitløk 4 ss sitronsaft 1 pakke kikerter (hold igjen halvparten av væsken) 2 ss tahini ...
Ingen fler innlegg kan lastes inn, Se arkiv

Last inn flere innlegg

hits