hits

Mysteriet Machu Picchu

Follow my blog with Bloglovin

En aura av storhet og mystikk møter deg. Byen har en fantastisk beliggenhet blant fjell og skog og er det mest kjente arkeologiske området i Sør-Amerika.

Du kommer deg til Macchu Picchu ved å ta tog fra Poroy, stasjonen nærmest Cusco by, eller å gå inka trail. Vær obs på at ruten er stengt i februar på grunn av vedlikehold. Velger du tog er Aguas Calientes ankomststedet, nå kjent som Machu Picchu By.  Du kan velge å ta buss de 6 kilometerne opp til Machu Picchu eller du kan gå, som tar ca. 1,5 time. 

På 2340 meter over havet, ble Machu Picchu bygget som et ekspansivt fjellområdet rundt midten av det 15. århundre, og forlatt ca 100 år senere. Fortsatt står vegger og bygninger som er konstruert av stein igjen. Byen huset rundt 1200 beboere de fleste prester, kvinner og barn og ble sannsynligvis forlatt  på grunn av kopper. I 1911 ble byen gjenoppdaget av amerikaneren Hiram Bingham. 

Lama og Alpaca ble brukt til mat samtidig som ullen ble brukt til produksjon av klær. I Matchu Picchu går de fritt omkring.

En lama kan veie opp mot 150 kg mens alpacaene ofte ikke veier mer enn 40-50 kg. Sistnevnte har også mer krøllete pels.Coca-planten hører hjemme i Sør-Amerika og brukes vanligvis mot høydesyke. Den mest vanlige formen er te men i Cusco fikk vi også servert blad-utgaven. I Machu Picchu fikk vi stifte bekjentskap med planten.

Terassene i Machu Picchu er en god utnyttelse av det bratte terrenget og ble brukt blant annet til å plante. I dag er det lamaene som gresser der.

Flott tilpasset murverk, rekkehusfelt og avanserte vannforsyningssystemer vitner om at Inkaene mestret teknikken med arkitektonisk og ingeniørmessig arbeide. Inkaastronomene kunne også forutsi solverv ved hjelp av et selvlaget ur.

Hver stein er nøye tilpasset. Hvordan fikk de fraktet det opp hit og utformet steinblokkene?

 De seneste årene har byen hatt stor pågang av turister og den største faren for byen er at den blir nedslitt på grunn av stor pågang av turister.

Et besøk i Machu Picchu er absolutt noe man bør få med seg. For å komme inn i Macchu Picchu må man vise pass. Som seg hør og bør får man også et stempel i passet når man "sjekker" ut av byen. Billetter bør forhåndskjøpes da det kun er et begrenset antall som slipper inn i byen pr. dag.

#travel #machupicchu

8 kommentarer

Ida

29.03.2017 kl.08:34

For eit fantastisk vær dåke hadde når dåke var der då! Nydelig:) Må ha vært ein herlig opplevelse!

Laila MA

29.03.2017 kl.17:19

Ida: ja, det hjelper alltid med godt vær :-) Det var utrolig bra :-)

Iselin Renée

29.03.2017 kl.10:49

Veldig flotte bilder :)

Laila MA

29.03.2017 kl.17:19

Iselin Renée: Tusen takk :-)

Marianne - Glimt av verden

29.03.2017 kl.19:11

Machu Picchu står definitivt på ønskelisten min, og jeg håper virkelig det er like fint vær som på disse bildene den dagen jeg selv forhåpentligvis kan skue utover ruinene!

Laila MA

29.03.2017 kl.20:18

Marianne: Været har mye å si selv om det er et vakkert skue uansett :-)

June

01.04.2017 kl.14:56

Åh, dette er bucket list-materiale! <3

Laila MA

01.04.2017 kl.17:56

June: Ja, fint der :-)

Skriv en ny kommentar

Laila MA

Laila MA

52, Lørenskog

Reiser, friluftsliv, turer i skog og mark.

Blogglisten

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Norske blogger

Instagram

Min tittel

Kategorier

Arkiv