hits

Aguas Calientes - porten til Machu Picchu

Follow my blog with Bloglovin

Til tross for vakker beliggenhet og sjarm bærer byen preg av å være et sted hvor en stor omreisende befolkning kun er innom for noen få timer, før og etter et besøk i Machu Picchu. Det er stor pågang fra alle selgerne og en service som teller engangskunder. 

Aguas Calientes, nå offisielt kjent som Machu Picchu by, ligger i en kløft avskåret fra alle veier og er omgitt av fjell, regnskog og to brusende elver. Byen ble grunnlagt tidlig på nittenhundretallet under byggingen av jernbanen mellom Cusco og Santa Ana. Det var først på 70-tallet, etter en periode med begynnende turisme for Machu Picchu at byen begynte å blomstre opp. Det ble bygget hus, hoteller og butikker i tillegg til at byen fikk elektrisitet. 

Muligheten til å komme seg til Aguas Calientes er med tog. Hvis man starter fra Cusco er nærmeste stasjon Poroy, som ligger noen få kilometer fra Cusco by. Togturen går gjennom vakkert landskap.Selve togturen bar preg av å  boarde et fly, med profesjonelle og hyggelige vertinner. Første tur starter kl. 07.30 og det serveres rundstykker, saft og kaffe/te. På hjemturen serveres ett lett måltid hvor det er muligheter for å kjøpe øl og vin. Etter matservering blir vertinnenes område gjort om til bar og de går rundt med vogn og selger suvernier, klær og bøker. Togturen tar ca. 3,5 time hver vei.


 

Togene har takvindu slik at man se den flotte naturen.Aguas Calientes togstasjon er et frodig og velholdt område. Byen har ca. 1500 besøkende hver dag, som er det antallet som kommer inn i Machu Picchu daglig. Byen lever kun av turisme.

Så fort man kommer ut av stasjonsområde omringes man av selgere. Byen har et stort marked med masse boder og butikker hvor man kan kjøpe inkasuvernier og alpacaklær. Alt fra byggvarer til mat, drikke og suvernier leveres fra Cusco. Ingen ting produseres i byen.

"Er denne hatten kledelig?"

Arkitektonisk sett bærer byen preg av litt halvferdige og tilfeldig oppsatte bygninger. Armeringsjern, betongbygninger og treskur er et vanlig skue.

Toglinjen fra Poroy til Santa Ana går rett igjennom byen. 

Under en flom for noen år siden gikk elevene over sine bredder og raserte store deler av veier og bygningsmasse.


Prisene på de fleste ting er relativt høye, spesielt i hovedgaten. Hvis du går opp mot den mer lokale delen av byen vil du finne mer fornuftige priser. Generelt kan det være greit å være forberedt på høye priser og feilaktige regninger. Byen har mange overnattingssteder for de som ønsker tidlig avgang til Machu Picchu.


 

Link til PeruRail: Klikk her

 

6 kommentarer

annebe

27.03.2017 kl.23:07

Så flott og spennende det ser ut der, fargerikt og annerledes enn her i Norge...men fjell har vi jo :) Tog er et fint fremkomstmiddel, men jeg bruker stort sett bilen for det :)))

Laila MA

28.03.2017 kl.06:42

annebe: Ja, ganske annerledes arkitektur i vertfall :-) Tog er flott men det går mest i bil her også. Ha en fin dag :-)

Randi Moltzau Andersen

29.03.2017 kl.15:42

Mye å glede seg til skjønner jeg😊

Laila MA

29.03.2017 kl.17:18

Randi Moltzau Andersen: Det er det absolutt :-)

mallows

02.04.2017 kl.14:44

spennende å følge med

Laila MA

02.04.2017 kl.14:45

mallows: Takk :-)

Skriv en ny kommentar

Laila MA

Laila MA

52, Lørenskog

Reiser, friluftsliv, turer i skog og mark.

Blogglisten

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Norske blogger

Instagram

Min tittel

Kategorier

Arkiv