hits

24 timer i Lima

Lima er hovedstaden i Peru men også landets største by med 8,4 millioner innbyggere. Byen ligger ved Stillehavet og er en av de 30 største byene i verden. Klimaet i Lima er spesielt siden byen ligger i tropene og ved en ørken. Luftfuktigheten er nær 100%, noe som fører til morgentåke fra juni til november og vedvarende lave skyer fra april til desember. Dette gjør at solen ikke trenger gjennom i denne perioden.

Vi ankom Lima på morgenen og hadde kun 24 timer til disposisjon så tiden måtte utnyttes effektivt. Hotellet vårt lå i bydelen Miraflores som er et hyggelig velholdt område nær sjøen. Etter å ha sjekket inn på Hilton Miraflores fikk vi booket oss inn på en 4 timers city-tur. Før dette rakk vi en spasertur i byområdet med en god lunsj.


Mye av inkakulturen leverer videre og mange kler seg i tradisjonelle klær. Den typiske drakten er lag på lag med skjørt i fargerike mønstre, lange fletter og hatter. På ryggen bæres et fargerikt "manta". Tradisjonelt sier hattene noe om sosial status og om bæreren er gift eller ikke.

Fortsatt er mye av det som selges på markedene og i de typiske sovernir-butikkene håndarbeid laget i alpacha-ull men du finner også ponchoer, skjerf og gensere i akryl som er fabrikk-produsert.

 

Lunsj på Mama Olla En hyggelig restaurant med deilig mat og god service.

Vår koselige servitør Angel

Etter lunsj var det tid for guidet tur gjennom byen. Lima ble grunnlagt i 1535 av Francisco Pizarro som erobret inka-riket. Det finnes fortsatt en del arkitektur fra 15-1600 tallet og mange av bygningene er fra kolonitiden.

Senter for den gamle koloni byen. Rundt plassen ligger Lima katedralen, Presidentpalasset, Erkebiskopens palass og Rådhuset, som alle er historiske bygninger.

Et høydepunkt på plassen er bronsefontenen fra 1700-tallet.Residens Francisco Pizarro ble oppført i 1535 og siden da har bygningen vært sentrum for den politiske makten i Peru. Bygningen inneholder masse enestående kunstverk og viktige figurer fra peruansk historie.

Biblioteket i Lima

San Francisco kirke og kloster fra 1700-tallet er et arkologisk området. Det inkluderer kirken, klosteret og en plaza. I atriumet finnes en vakker og velstelt hage. Klostergangene er utsmykket med nydelige fliser og huser blant annet et museum. Katakombene som fungerte som kirkegård under kolonitiden kan også besøkes. 

Kvelden ble avsluttet i Kennedy Park i sentrum av Miraflores-distriktet. Den er også kjent som katte-parken og du finner over 100 villkatter som slapper av og koser seg. De er overalt - i trærne, i blomsterbedene, på krakkene og i buskene. De var tydeligvis godt vant til mennesker som de rolig gikk forbi eller dovent kikket opp på. For meg som katte-menneske var dette midt i blinken. Foruten kattene var parken et livlig område med gateselgere og kunstnere. Både kattene, som tydeligvis ble matet og tatt godt vare på og selve parken var ren og velholdt.Det var muligheter til å kjøpe lokal kunst til en billig penge og et koselig bilde ble med hjem.

Da var våre 24 timer kommet til en ende og neste morgen gikk turen tilbake til flyplassen langs Stillehavet.Oppsummert er Lima en koselig by med hyggelig stemning og høflige innbyggere. Vi kunne gjerne hatt et par dager til her men vi følte at vi fikk med oss litt av hva byen har å by på.

4 kommentarer

Iselin Renée

21.03.2017 kl.11:29

Så mange fine bilder :)

Laila MA

21.03.2017 kl.16:56

Iselin Renée: Tusen takk :-)

Hanne Klingenberg

22.03.2017 kl.19:36

Fine bilder og så spennende tur!

Laila MA

23.03.2017 kl.04:31

Hanne Klingenberg: Takk :-)

Skriv en ny kommentar

Laila MA

Laila MA

52, Lørenskog

Reiser, friluftsliv, turer i skog og mark.

Blogglisten

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Norske blogger

Instagram

Min tittel

Kategorier

Arkiv