hits

Stuttgart

Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden og har ca. 600 000 innbyggere men det er langt flere som faktisk jobber i byen. Dette medfører at nattelivet er ganske dødt, da mange bor utenfor byen og bare reiser inn for å jobbe. Det er mye å se og oppleve i Stuttgart. En av tingene man bør ha med seg, selv om man ikke er så interessert i biler, er Mercedes Benz Museumet. Mye på grunn flott arkitektur og spennende historie. Stuttgart er ellers en av de tyske byene som har høyest levestandard. I tillegg til industri finner du en av landets mest voksende distrikter når det gjelder vinproduksjon og du finner vinranker helt ned i bykjernen. Som vanlig ble det lite av byen jeg fikk sett selv, pga jobb.

Stuttgart minner litt om Bergen i måten byen er bygget på. Det er masse bebyggelse i åssidene og bykjernen ligger nede i dumpa. Elven Neckar renner også gjennom byen. Det er en stor sidelelv til Rhinen og den er 367 km lang. Den brukes mye til skipsfart.

 

 

 

Jeg bodde på Park Inn som var et fint hotell utenfor bykjernen. Rommene var store og fine og badet virket nytt. God frokost og hyggelig bar/resespsjonsområde. Gangavstand inn til butikker og restauranter var ca. 1,5 km, noe som kanskje kan virke langt for enkelte.

På hotellrommet var det fin velkomst med frukt, vann, vin og sjokolade.

 

Er du i Tyskland må du prøve Brezel. De spises oftest som mellommåltid i Tyskland. Enten som de er eller med smør på. De er kjempegode og jeg har fått helt dilla. Må kjøpes med hjem hver uke.


 

Det går ikke direktefly fra Oslo til Stuttgart men du kan mellomlande i København eller Frankfurt. Eventuelt ta tog fra Frankfurt til Stuttgart.

6 kommentarer

rundtomkringtrorjeg

13.03.2015 kl.21:01

Dette ser da bra ut, virker som en toppers tur :-)

frodith

13.03.2015 kl.21:20

Jeg har fått skikkelig sansen for Tyskland etter bildene dine <3

Skyler

13.03.2015 kl.21:35

Så veldig fint ut der! Ser jeg må komme meg til tyskland en dag :-)

Laila MA

14.03.2015 kl.08:31

rundtomkringtrorjeg: Absolutt. Selv om jeg gjerne skulle sett enda mer av byen :-)

Laila MA

14.03.2015 kl.08:32

frodith: Takk, Frodith :)

Laila MA

14.03.2015 kl.08:32

Skyler: Det må du prøve :-) Mye fint å se og oppleve :)

Skriv en ny kommentar

Laila MA

Laila MA

52, Lørenskog

Reiser, friluftsliv, turer i skog og mark.

Blogglisten

ToppBlogg - toppliste for bloggere

Norske blogger

Instagram

Min tittel

Kategorier

Arkiv