Arabisk brød


 

Arabisk brød 

Ingredienser:

1 pakke gjær, (event.  tørrgjær som blandes i mel)
1/2 kopp varmt vann
3 kopper hvetemel
1 1/4 ts salt
1 ts sukker
1 kopp lunkent vann 

Slik gjør du:

  • Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. 
  • Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende. 
  • Bland mel og salt i en stor bolle. 
  • Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med treskje eller slikkepott til deigen blir elastisk. 
  • Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
  • Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen. 
  • La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. 
  • Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et "tau" og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå  tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
  • Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm  i diameter og 1/4 tommers tykke. 
  • Bake hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter. 
  • Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplate og legge til flere pitabrød for baking. 
  • Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges i lagring i poser med en gang.

Smaker deilig til Mezze.

5 kommentarer Skjul

Natalie Glesnes

09.08.2014 kl.17:23

Mmm deilig :D
Laila MA

09.08.2014 kl.17:24

Ja, det er kjempegodt ;-)
Therese Bråthen<3

14.08.2014 kl.09:19

Det så utrolig godt ut :D
Laila MA

14.08.2014 kl.09:44

Therese Bråthen: Ja, det er deilig. Prøv gjerne Mezze til. http://pandorasreise.blogg.no/1407569890_mezze.html
Spesielt Spicy tyrkisk salat er deilig til. :-)
Therese Bråthen<3

14.08.2014 kl.09:46

Det skal prøves ut vet du :)

Skriv en ny kommentar

hits